تاریخچه ساعت مچی

1399 دی 29 زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه

تاریخچه ساعت مچی

ساعت مچی زمانی در ایران نماد تجدد و فرهیختگی بود، تاریخچه ساعت مچی برای ما با زندگی شعرا و روشنفکران عصر مشروطه گره خورده، در تمام عکس‌های باقی مانده از آن زمان ساعت‌های جیبی افراد تاثیر گذار تاریخ به چشم می‌آید، انگار که زمان برای آن‌ها مفهومی فلسفی داشته است. ساعت مچی‌های مستشاران خارجی دل ایرانی‌ها را می‌ربود و آرزو داشتند روزی آن‌ها هم یک ساعت داشته باشند اما تاریخچه این نوع ساعت در جهان به سال‌ها قبل از این بر می‌گردد. در این مطلب سفری به دنیای ساعت مچی‌ها از آغاز تا امروز خواهیم داشت، امیدواریم شما هم مثل ما از این سفر لذت ببرید.

 

ساعت مچی از کجا آمد و مبدا آن چه کشوری است؟

سال 1275 میلادی نخستین ساعت مکانیکی در کشور انگلستان مورد استفاده قرار گرفت. ساعت‌های اولیه به دلیل عدم رشد تکنولوژی ساعت بزرگ بودند و نمی‌شد آن‌ها را روی مچ دست بست برخی از آن‌ها بقدری بزرگ بودند که از گردن آویزان می‌شدند و توی جیب جا نمی‌شدند.

به تدریج شکل و طراحی ساعت‌ها حرفه‌ای تر شد و ساعت‌های بزرگی که روی گردن آویزان می‌شد جای خود را به ساعت‌های جیبی دادند که بسیار زیبا بود و در استایل مردم تاثیر بسیاری داشتند. این ساعت‌ها در فاصله زمانی سال‌های 1504 تا 1508 عمومیت پیدا کردند و کم کم جای خود را در بین طبقه اشراف پیدا کردند.

قرن 16 میلادی اوج زمان استفاده از ساعت جیبی که در واقع مادر ساعت‌های مچی امروز است به شمار می‌آید. اولین ساعت مچی شناخته شده به سال 1571 بر می‌گردد زمانیکه ملکه الیزابت اول یک ساعت مچی از رابرت دادال هدیه گرفت.

قدیمی‌ترین ساعت مچی جهان که اکنون در دسترس قراردارد، ساعتی است که در سال1806 به جزفین همسر اول ناپلئون هدیه داده شده است.

 

مخترع نخستین ساعت مچی جهان چه کسی است؟

پیتر هنلین را نخستین سازنده ساعت مچی می‌شناسند، او در کشور آلمان نخستین نسخه ساعت‌هایی که روی مچ دست بسته می‌شدند را ساخت. کشورهای انگلیس و سوئیس پیشگامان طراحی و ساخت ساعت مچی در جهان به شمار می‌آیند.

جنس نخستین ساعت‌های مچی که قابل حمل بودند از استیل بود و سپس کم کم آلیاژهای دیگری مثل برنج هم مورد استفاده قرار گرفتند. بسیاری از هنرمندان و طراحان حرفه‌ای ساعت، از طلا و نفره برای ساخت ساعت‌های لاکچری استفاده کرده‌اند و آن را با جواهرات مختلف تزئین کردند.

 

نخستین ساعت مچی‌های جهان توسط چه کسانی استفاده می‌شدند؟

نخستین ساعت‌های مچی جهان توسط خانم‌ها استفاده می‌شدند و آقایان تا سال‌ها همچنان ساعت‌های جیبی را ترجیح می‌دادند. آقایان تا اوایل قرن بیستم بیشتر از ساعت جیبی استفاده می‌کردند، پس از آن استفاده از ساعت مچی بین خانم‌ها و آقایان عمومیت پیدا کرد و مدل‌های اختصاصی ساعت مچی مردانه طراحی و ساخته شد.

اولین ساعت‌های مچی مردان را نیروهای نظامی ارتش انگلیس در طول جنگ مورد استفاده قرار دادند. این ساعت‌ها به دلیل حضور در میدان جنگ استحکام بالایی داشتند و شکل و ساختار آن‌ها مناسب میدان‌های نبرد طراحی شده بود.

بنابر این می‌توان گفت برخلاف نخستین ساعت‌های مچی زنانه که جنبه تزئینی و زیورآلات داشتند و معمولا با جواهرات تزئین می‌شدند، نخستین ساعت‌های مچی مردانه کاربرد نظامی داشتند و متناسب با نیاز ارتش طراحی و ساخته شدند.

 

چرا صفحه اولین ساعت‌های موجود در جهان گرد است؟

دلیل استفاده از صفحه گرد یک ریشه تاریخی دارد، نخستین ساعت‌هایی که انسان از آن استفاده می‌کرد، ساعت‌های خورشیدی بودند که شکل گرد داشتند.

در کنار آن‌ها ساعت‌های آبی و شنی هم مورد استفاده قرار می‌گرفتند اما به نظر می‌رسد ساعت‌های آفتابی الهام بخش طراحان ساعت مچی بوده‌است و به همین دلیل شکل صفحه اولین ساعت‌ها گرد طراحی شده است.

خورشید از مشرق طلوع و در مغرب غروب می‌کند، در این مسیر حرکت دایره وار از طریق اندازه گیری سایه اجسام ساعت حدس زده می‌شد، این گردی الهام بخش طراحان اولیه ساعت بوده است.

به مرور ساعت‌های مستطیل و مربع شکل هم طراحی شداند و این روزها شاهد طراحی ساعت‌های فانتزی با ابعاد جالب توجه هستیم.

 

ساعت‌های کوارتزی چه زمانی ابداع شدند و تفاوت آن‌ها با ساعت‌های مکانیکی در چیست؟

در سال 1969 نخستین ساعت‌های کوارتزی وارد بازار شدند که تحول جدیدی در صنعت طراحی ساعت به شمار می‌آمد. بزرگترین تفاوت این دو ساعت در این است که ساعت‌های کوارتزی و دیجیتال به یک منبع انرژی مثل باطری نیاز دارند اما ساعت‌های مکانیکی بدون باطری کار می‌کنند.

ساعت‌های مکانیکی برای اینکه بتوانند کار کنند کوک می‌شوند، حتما ساعت‌های قدیمی که هر چند وقت یک بار باید کوک می‌شدند را به خاطر دارید. تامین انرژی در ساعت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و بدون آن امکان کارکردن ساعت و نمایش دقیق زمان وجود نخواهد داشت.

در طی تاریخچه ساعت مچی بخش عمده‌ای از کار ساعت سازان به تامین انرژی ساعت و ابداع روش‌های نوین برای این کار اختصاص داشت.

هر روز شکل جدیدی از ساعت‌ها بر مبنای پیشرفت تکنولوژی و دستاوردهای بشر در این زمینه ارائه می‌شود. ساعت‌های هوشمند که همزمان کار چند دیوایس را انجام می‌دهند، آخرین دستاورد بشر در دنیای ساعت‌ها بوده است.

 

گالری نیک مجموعه کاملی از انواع ساعت‌های مچی برای افراد و سلیقه‌های مختلف را در وب سایت خود گردآورده است و به شما این امکان را داده که در منزل و با خیال راحت انواع ساعت‌ها را مشاهده کنید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

شما پس از انتخاب می‌توانید ساعت دلخواه خود را به صورت آنلاین خریداری کنید و بدون پرداخت هزینه ساعت را در منزل تحویل بگیرید. اگر قصد خرید ساعت مچی دارید همین الان به سایت گالری نیک سر بزنید و یک خرید راحت آنلاین را تجربه کنید.





نظر خود را ارسال کنید